Termeni & condiții

Termenii și condițiile de mai jos (împreună cu documentația menționată în aceștia) constituie termenii și condițiile de utilizare pe bază cărora tu poți accesa și utiliza serviciile puse la dispoziție de către Renti utilizatorilor săi, ca vizitator sau ca utilizator înregistrat.

Răspundere pentru returnarea produsului dupa termen 

În cazul în care produsul este returnat după termen, fără anunț în prealabil, se va percepe o taxă de 100 ron pe zi, până la returul produsului.

Răspunderea articolelor pentru Deteriorare și Pierdere 

În cazul în care produsul este deteriorat până în punctul în care acesta nu mai poate fi purtat, 60% din suma integrală a produsului va fi blocată de pe cardul bancar. 

Pentru pierderea produsului, se blochează suma integrală a produsului de pe cardul bancar oferit.

Toate bunurile trebuie returnate la maxim 24 de ore dupa data stabilita de catre Vanzator si Cumparator, o delungare a termenului va rezulta in 100% din suma integrala a produsului fiind penalitate pentru produsul nereturnat si va fi considerat ca furt.

INTRODUCERE

Acest site este operat de Night Angels S.R.L., astfel cum este aceasta definita mai jos.

Prezentul document stabileste termenii şi condiţiile de utilizare a acestui site web si conditiile de achiziţionare a produselor si serviciilor comercializate prin intermediul acestui site web (denumit in continuare "Termenii si Conditiile").

Orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document fac parte din Termeni si Conditii. Prin acceptarea Termenilor si a Condiţiilor, sunteţi, de asemenea, de acord cu acestea precum si cu toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile, va rugam sa nu utilizati acest site web.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest site web si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

Societatea işi rezerva dreptul de a modifica acest Document in orice moment, cu efect imediat de la data postarii pe Site-ul nostru, de aceea va rugam sa pastrati o varianta printata a acestui document in momentul procesarii Comenzii sau sa va asigurati ca poate fi identificata data comenzii cu certitudine pentru a putea atribui acesteia prevederile contractuale in vigoare.

Orice modificari aduse Termenilor si Condiţiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest site web. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Condiţiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

Daca aveti orice intrebari cu privire la Termeni si Conditii va rugam sa ne contactati la 0749064417 de luni pana vineri intre orele 09:00- 17:00 sau la adresa de mail renti.romania@gmail.com. 

In cazul in care doriti sa raportati o eventuala incalcare a drepturilor de autor pe site-ul rentit.romania@gmail.com va rugam sa ne scrieti la adresa renti.romania@gmail.com.

1. DEFINITII SI TERMENI

Societatea - persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Ilfov, Voluntari, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J23/3192/29.07.2020, avand Cod Unic de Inregistrare 42846723 si Cod de identificare fiscala [...];

Rent the hype– este denumirea comerciala a Night Angels S.R.L;

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, listat pe site, inclusiv Bunurile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Vanzator – Night Angels SRL - persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Voluntari Ilfov, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J23/3192, avand Cod Unic de Inregistrare 42846723 si Cod de identificare fiscala [...];

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda;

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Societate (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Societate si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Site – magazinul online gazduit la adresa web renti.ro.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona sau inchiria Bunuri de pe Site.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic sau continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil sau orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta sau informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze sau inchirieze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; 

Comunicari Comerciale – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele achizitionate, informatii cu privire la oferte sau promotii. 

Tranzactie – incasarea unei sume rezultata din vanzarea sau inchirierea unui Bun de catre Vanzator, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator;

Perioada de Folosinta – perioada de timp de 2-4 zile calendaristice sau 5-8 zile calendaristice pe durata careia Cumparatorul detine dreptul de folosinta cu titlu temporar asupra Bunurilor care fac obiectul Comenzii, avand dreptul de a  le utiliza;

Obligatia de Returnare – obligatia Cumparatorului de a returna Bunurile care fac obiectul Comenzii la expirarea Perioadei de Folosinta.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de confirmare a Comenzii.
2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului.

2.6. Cumparatorul accepta in mod expres faptul ca, urmare a Comenzii, Vanzatorul ii va transmite un drept de folosinta temporar asupra Bunurilor prezentate pe Site si care fac obiectul Comenzii. 

2.7 Cumparatorul accepta in mod expres obligatia de returnare a Bunurilor la expirarea Perioadei de Folosinta.

3. POLITICA DE SERVICII ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate,  Societatea  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Societatea. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Societatii, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.
3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.4. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.5. Cumparatorul accepta in mod expres dreptul de folosinta cu titlu oneros si temporar asupra Bunurilor prezentate pe Site ca urmare a efectuarii Comenzii pe durata Perioadei de Folosinta. Perioada de Folosinta pe durata careia Cumparatorul va avea dreptul sa utilizeze Bunurile care fac obiectul Comenzii este de 2-4 zile calendaristice sau 5-8 zile calendaristice incepand cu data livrarii Bunurilor, in functie de Comanda efectuata.

3.6. La finalul Perioadei de Folosinta, Cumparatorul este obligat sa transmita Vanzatorului Bunurile care fac obiectul Comenzii, in metoda de livrare agreata cu Vanzatorul. In acest sens, Cumparatorul va notifica Vanzatorul privind intentia de a returna Bunurile in termen de 24 ore de la expirarea Perioadei de Folosinta. 

3.7. Bunurile returnate trebuie sa fie in starea in care au fost receptionate de catre Cumparator, fara defecte, cu exceptia uzurii normale.  

3.8. Returnarea Bunurilor se va face in metoda de livrare agreata si organizata de catre Vanzator care va suporta costurile expeditiei. Cumparatorul este obligat sa utilizeze pentru returnare ambalajul original in care i-au fost transmise Bunurile.
3.9. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.10. Cumparatorului i se poate solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat sau inchiriat. 

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL LA PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Societatii, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de  Societate, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al  Societatii asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Societatii.
5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre  Societate si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea  Societate cu referire la acel Continut.
5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
5.5. In cazul in care  Societate confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea  Societatii pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
5.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea  Societatii si/sau al angajatului/prepusului  Societatii care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, selectia Perioadei de Folosinta dorita, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres pe Site. 

6.2. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie sau inchiriere in masura in care exista in stoc. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.3. Cumparatorului i se poate solicita prezentarea unui document de identitate in vederea finalizarii Comenzii. Vanzatorul isi asuma toate obligatiile privind confidentialitatea si protectia acestor date.
6.4. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare sau inchiriere sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
6.5. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
6.6. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: 

(i) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online; 

(ii) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat, in cazul platii online; 

(iii) datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

(iv) Cumparatorul nu si-a indeplinit Obligatia de Returnare cu privire la Bunurile care fac obiectul unei Comenzi anterioare.
6.7. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun comandat, in termen de 24 de ore de la livrare, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.
6.8. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

6.9. Suma va fi returnata prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin emitere de voucher electronic, la alegerea Cumparatorului.
6.10 Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.11. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 3 (trei) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

6.11.1 Informatiile cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, continutul Site-ului nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumparare sau un contract de inchiriere, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, daca plasati comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o oferta de cumparare sau de inchiriere a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmata de acceptarea noastra, conform celor descrise in continuare.

6.11.2 Comanda poate fi plasata numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veti parcurge un proces simplu, la sfarsitul caruia veti confirma comanda apasand butonul "finalizeaza comanda". Butonul va indica in mod clar ca plasarea comenzii implica obligatia dvs. de plata. Inainte de confirmarea comenzii, sunteti intotdeauna informat cu privire la Perioada de Folosinta, pretul total care trebuie platit si veti avea intotdeauna posibilitatea de a verifica si eventual de a corecta comanda.

6.11.3 Dupa plasarea unei comenzi, veti primi un e-mail prin care confirmam primirea si inregistrarea comenzii dvs. ("Primire Comanda / Confirmare"). Acest lucru nu inseamna ca aceasta comanda a fost acceptata. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. constituie o oferta de cumparare sau inchiriere efectuata de dvs. a unui produs listat pe Site-ul nostru. Toate comenzile sunt supuse acceptarii de catre noi. Contractul dintre dvs. si noi va fi format numai dupa acceptarea de catre noi a comenzii dvs. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care am acceptat comanda plasata de catre dvs, urmand a va transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail prin care va informam ca produsul a fost expediat ("Confirmarea Expedierii"). In cazul in care un contract nu poate fi onorat din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate in momentul procesului de expediere, va vom informa cu privire la aceasta situatie si vom rambursa sumele platite de catre Dvs. pentru aceste produse, daca este cazul, in decurs de cel mult 3 (trei) zile de la data la care ne-ati comunicat decizia Dvs. de terminare a contractului.

7. DREPTUL DE RETRAGERE AL CUMPARATORULUI

7.1. In situatia in care Cumparatorul doreste sa se retraga din Contract fara a mai utiliza Bunurile care fac obiectul Comenzii, acesta trebuie sa notifice Vanzatorul si sa expedieze Bunurile la adresa Vanzatorului. Avand in vedere durata scurta a Perioadei de Folosinta, precum si caracterul temporar al dreptului de utilizare al Bunurilor, Cumparatorul trebuie sa notifice Vanzatorul privind intentia sa de a se retrage din Contract in termen de maxim 24 ore de la livrarea Bunurilor comandate.

7.2. Bunurile trebuie expediate catre Vanzator in termen de 48 ore de la livrare, prin aceleasi servicii de transport prin care au fost receptionate sau servicii similare, pe cheltuiala Clientului.

7.3. Bunurile incluzand dar fara a fi limitate la articole de imbracaminte, incaltaminte, costume de baie, bijuterii, genti sau alte accesorii trebuie sa fie expediate de catre Cumparator in aceeasi stare in care i-au fost livrate, nepurtate, fara pete sau rupturi ori alte semne de uzura.

7.4. Bunurile care prezinta urme de purtare, pete sau rupturi vor fi considerate ca fiind utilizate in temeiul contractului, iar Cumparatorul va pierde dreptul la rambursarea pretului.

8. CONFIDENTIALITATE 

8.1.  Societatea va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Societatea nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a  Societatii, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai  Societatii: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care Societatea poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor etc.

9. COMUNICARI COMERCIALE SI PUBLICITATE

9.1. Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte, promotii sau informatii de orice fel cu privire la Bunuri sau activitatea comerciala a Societatii,  in orice moment, fie prin
prin modificarea setarilor din Cont, fie prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator sau prin contactarea directa a Vanzatorului.

9.2. Renuntarea la primirea Comunicarilor Comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9.3. Pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, Societatea poate folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetarii de piata si al sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare, ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs., transmise catre terti si nici nu  vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin  accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Vanzatorului.

9.4. Newsletterele Societatii sunt transmise fie direct, fie prin intermediul partenerilor specializati si agreati de  Societate. In orice caz, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
9.5. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.
Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:
9.5.1 prin contactarea  Vanzatorului in acest sens.
9.5.2 prin modificarea setarilor din Contul de client la sectiunea “Abonarile mele”.
9.5.3 prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.
9.6.  Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

10. FACTURARE SI PLATA

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul Site-ului includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de  Societate, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic fie in sectiunea  proprie de Cont de pe Site fie prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile, te rugam sa ne sesizezi acest aspect intr-un mesaj in pagina de contact.

10.8 Dupa ce Clientul/Cumparatorul plaseaza Comanda, selecteaza Perioada de Folosinta si alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit, va fi redirectionat catre pagina procesatorului de plati, va introduce datele de card si va efectua plata, finalizand Comanda. Dupa confirmarea platii, cardul poate fi salvat si devine disponibil pentru plati viitoare.

10.9 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Societatii si nici nu vor fi stocate de catre de aceasta sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este Stripe, identificata prin urmatoarele date [...].

10.10. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.
10.11. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

11.4. Cumparatorul se obliga sa pastreze ambalajul original al Bunurilor si sa il foloseasca pentru returnarea acestora la finalul Perioadei de Folosire.

12. GARANTII

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre Societate pe Site nu sunt produse noi, avand caracterul de bunuri second hand si nu beneficiaza de garantie de la producator, cu exceptia cazurilor prevazute expres. 

12.2. In cazul anumitor Bunuri, Societatea poate emite certificate de garantie, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi Bun nou, sigilat.

12.3 Toate bunurile trebuie returnate la maxim 24 de ore dupa data stabilita de catre Vanzator si Cumparator, o delungare a termenului va rezulta in 80% din suma integrala a produsului fiind penalitate pentru produsul nereturnat si va fi considerat ca furt. 

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

13.1 Conform acestor Termeni si Conditii, prin efectuarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul nu dobandeste dreptul de proprietate asupra Bunurilor, ci un drept de folosinta cu titlu temporar pe durata Perioadei de Folosire. 

13.2 Dreptul de proprietate asupra Bunurilor ramane in patrimoniul Societatii sau a proprietarului de drept al respectivelor Bunuri, cu care Societatea are o relatie contractuala anterioara Comenzii si in temeiul careia inchiriaza Bunurile catre Cumparatori.

14. RASPUNDERE SI REPARATII

14.2. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare.

14.3 Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.4. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.5 Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.
14.6. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre  Societate, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.special pentru pierderea acestora.

14.7. Cumparatorul va fi informat in prealabil despre valoarea estimata a Bunurilor din Comanda si va fi responsabil pentru pierderea Bunurilor ulterior livrarii.

14.8. Costul reparatiilor care pot fi necesare ca urmare a utilizarii Bunurilor de catre Cumparator pe durata Perioadei de Folosinta va fi suportat de costul de transport si curatare a produsului.

14.9. Societatea isi rezerva dreptul de a refuza comenzile ulterioare efectuate de catre un Cumparator cu privire la care s-a constatat ca a pierdut Bunuri comandate anterior sau le-a provocat daune in mod intentionat.

15. FORTA MAJORA

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
15.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1. Societatea este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul [...].
16.2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Societatea are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
16.3. Scopul colectarii datelor este:
– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,
– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.
16.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Societatii si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 16.3.
16.5. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
16.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: [...], in atentia [...], va puteti exercita, in mod gratuit sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.
16.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: [...], in atentia [...], va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:
16.7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
16.7.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
16.7.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
16.8. De asemenea, Societatea poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 16.3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asiguratori.
16.9. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

17. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

17.1. Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server [...] sau catre un server al unei terte parti. Aceste fisiere fac posibila in principal recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile noastre pentru a oferi servicii adaptate utilizatorilor, ex: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizatorului.

17.2. Pe site sunt folosite doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei. Cookie-urile fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada determinata de parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

17.3. Cele mai multe browsere sunt setate implicit sa accepte cookie-uri, dar aveti posibilitatea sa modificati setarile pentru a bloca unele sau toate cookie-urile. In cazul in care doriti sa blocati cookie-urile, unele functionalitati ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfunctionalitati sau erori in folosirea site-ului nostru.

18. FORTA MAJORA

18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
18.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

19. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

19.1. Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Societate si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

20. SECTIUNEA DE REVIEW-URI SI COMENTARII

20.1. Inscrierea de Review-uri sau Comentarii se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunea “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
20.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
20.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);
–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site;

–  sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;
20.4. Cand un Review/Comentariu este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.
20.5. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii.
Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie transmiterea unui e-mail la adresa renthehype.ro . Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.